Akut ryggsmärta som bara ökar

Fråga från PJ Kvinna född 1967
Frågan: 
Jag är 36 år gammal och har i många år från och till haft ont i ryggen. Har dock aldrig genomgått ngn utredning. Vad som skiljer sig nu från mina tidigare ryggbesvär är att de har hålli i sig så länge och att de ej blir bättre av att ligga ner tvärtom. Jag har haft ont i ca 2 1/2 månad och den sista månaden har det varit värst. En enorm värk längst ner i ryggen svårt att sitta(går ej att resa sig) sova på natten är hopplöst. Kan ej ligga på rygg och absolut ej på mage återstår bara sidoläge. Försöker med streching och har varit ca 10 ggr hos en naprapat med det verkar inte hjälpa. Detta är så jobbigt. Mitt liv känns just nu hopplöst och vad ska det bli av alla sommarplaner med familjen i den nyinköpta båten? Vad låter detta som för er? Finns det ngn som helst bot? MVH Gunilla
Frågesvar: 
Det verkar som det är hög tid för utredning nu, eller hur. Sök din husläkare snarast för kroppsundersökning och en del prover, framför allt avseende reumatiska sjukdomar och inflammationer. Kanske också röntgen, det beror på undersökningen. Du kan också söka en specialist i ortopedi. Det är helt omöjligt att säga vad det kan vara över internet, det finns vanliga orsaker som muskelkramp och bäckenledsinflammation och ovanligare, och man måste undersöka dig för att få en uppfattning. Jag utgår från att din naprapath undersökt dig och har en diagnos, så det kan ju vara en utgångspunkt. Det finns inget skäl att tro att det inte skall gå att bota, i alla händelser är det vanliga förloppet vid akuta ryggsmärtor.
Frågeområde: 
Utbredd muskelsmärta ex. fibromyalgi, myofasciesmärta, ME

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer