Björn Bragée

Jag är leg läkare med specialiteten narkos och intensivvård, och alltsedan den nya specialiteten smärtlindring tillkom också specialistkompetent inom denna.

 

Under många år har jag byggt upp och lett  Smärtlindringskliniken Kronan, där jag var medicinsk chef och vd. Vi byggde upp denna multidisciplinära smärtenhet till att bli Nordens största med ett tjugotal läkare och 50 verksamma, och vi fick också det första avtalet om fristående rehabilitering med försäkringskassan, och ett av de större vårdavtalen med landstinget.

 

Jag lämnade Kronan 1997 för andra uppgifter i näringslivet, där jag bland annat var jag var medicinsk IT chef i Bure Hälsa och sjukvård (nuvarande Capio) och VD för Läkarförbundets Internetbolag Läkarnätet AB. Jag har också haft andra uppdrag inom näringslivet, bland annat som ordförande i ett nätverk för entreprenörer inom SAF  (nuvarande Svenskt Näringsliv) och medlem av branschrådet i Stockholm läns landsting. Under en rad år har jag också haft förtroendeuppdrag i Sveriges Läkarförbund, bland annat  vice ordförande i Sveriges Privatläkarförening.

 

2002 började jag åter patientverksamhet, denna gång i den mindre skalan med egen mottagning, och med inriktning att finna effektiva och patientvänliga metoder för specialistvård inom smärtområdet. Jag fortsätter också med forskning inom området, och är medförfattare till artiklar inom området, och bedriver nu forskningen vid Karolinska institutet. Sedan några år är vi en av de största prövningsenheterna i Norden för att testa nya läkemedel vid smärta, Medect Clinical Trials, med en uppmärksammad hemsida för patientrekrytering, www.forskningspatient.se 

 

Jag är också, tillsammans med Britt, hustru och sjukgymnast, medförfattare till boken "Kroppens vrede, en bok om smärta". Trots allt är kanske jag ändå mest känd för min debatt om svensk sjukvård och dess brister i hygien och patientinflytande, och har varit programledare för SVT:s programserie "arga doktorn" (www.svt.se/arga-doktorn )....

 

Dr Björn Bragée

 

PS Jo, jag är doktor för det mesta, men däremellan älskar jag att umgås med mina två brukshundar och stor familj, cykla en runda på djurgården, spela en runda golf eller bläddra bland mina tusentals vykort, den största samlingen av sjukhusbilder i Sverige, skulle jag tro. Och just nu är entreprenören i mig rastlös med tanken på ny typ av rehabilitering.

Dela med dig! Dela med dig!

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 26319 medlemmar!
Senaste är:

melbamiddleton2

ilenehqa1690376576

scotmullins16599961

indirasholl258741

jewelhess769997...

renatoledbetter724

Deckardnuro

FalkKa

MuntasirKi

lettiedresner4078

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer