Får kissa ofta och ont i bröstkorg.

Fråga från RL Man född 1976
Frågan: 
Hej! Jag är en man, 29 år, 190 cm, 81 kg. Inga tidigare allvarliga sjukdomar, förutom idrottsskador (benbrott och inflammationer). Jobbar som tjänsteman. Sedan en månad har jag haft problem när jag kissar. Jag får värmekänslor, yrsel, händerna skakar, jag blir torr i munnen, svimmfärdig. Ibland kan dessa symptom sitta i flera timmar efter jag kissat. Det smärtar även upp mot bröstkorgen. Jag har även tryck över bröstet, andningsbesvär och smärtor under revbenen periodvis. Det har även hänt att jag haft en konstig metallsmak i munnen. Det är inte varje gång jag blir sådan här när jag kissar, men i snitt en gång varannan dag. I övrigt måste jag kissa väldigt ofta, vissa dagar kan jag inte åka tunnelbanan utan att hoppa av efter tio minuter för att kissa. Det är inte heller varje dag det är så här, i snitt var tredje dag, kanske. Jag har testat mig mot klamydia och urinvägsinfektion men det var negativt. Har gjort EKG, kollat urinen och blodet. Allt är bra, sägs från min företagsläkare. Men faktum kvarstår; dessa problem börjar nu bli så jobbiga att jag har svårt att orka med jobbet. Vet ni var jag kan vända mig?
Frågesvar: 
Hej, det låter som en jättejobbig situation. För att kunna kissa måste man slå på sitt parasympatiska nervsystem, och det betyder att om man redan är i ett läga med lite obalans så kan man skjuta över målet och då känner man samma känsla som när man är på väg bli riktigt illamående. Det är väl den troligaste och rimligaste bakgrunden, d.v.s. du bör fundera över stress-balansen i livet. Men samtidigt finns det alltid anledning att fundera om du har andra fysiska problem, som prostatit (inflammation av prostatakörteln, någon polyp eller annan bildning som retar i blåsan o.s.v.). Den läkare du bör söka är UROLOG, d.v.s. specialist i urinvägssymtom. Det finns ett flertal privatpraktiserande, och på alla sjukhusen. Man gör ofta en enkel, ofarlig och bekymmersfri undersökning med ultraljud, ibland med kontraströntgen av blåsa eller urinvägar, men i första hand kan denne läkare också göra en kroppsundersöknng. Det är ju inte helt unika symtom, men hör gärna av dig med uppföljning när du har facit. Om det behövs remiss kan din företagsläkare hjälpa dig.
Frågeområde: 
Nyheter och allmänna smärtämnen

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 26324 medlemmar!
Senaste är:

ebonyferrari717849

MashaLib

ingeborgvillarreal1

jeannehayworth1

yukikoborges482049

melbamiddleton2

ilenehqa1690376576

scotmullins16599961

indirasholl258741

jewelhess769997...

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer