Följdfråga om axelsmärta

Fråga från AA Kvinna född 1950
Frågan: 
Hej igen! Jag fick diagnosen slemsäcksinflammation i båda axlarna efter en ordentlig undersökning av mig. Min läkare trodde att det var psykiskt så därför "trodde" han kanske inte att jag hade en sådan fruktansvärd värk som jag hade dygnet runt. Efter behandling med sprutor i axlarna , har jag gått på akupunktur och sjukgymnastik. Så det är mycket bättre. Men värken finns fortfarande där hela dagarna. Läkaren sade att det kan ta upp till fyra år innan det läker ut med slemsäcksinflammationen. Är det så att man efter en sådan sjukdom kan det bli en senhinneinflammation ? Nu tror min sjukgymnast att jag har senhinneinflammation i armarna. Så jag får ultrabehandling av honom. Men jag tycker att det är jobbigt då värken nu är oftats på nätterna. Jag undrar ? Hur länge kan man ha senhinneflamation? Ska jag ringa läkaren och be och få kortisonsprutor igen? Eller få några tabletter mot inflammationen? Jag har kvar Tipparol så jag äter dessa till natten. PS. Jag är fortfarande sjukskriven för min deppighet. Den finns också konstant med mig hela dagarna. Tacksam för svar!
Frågesvar: 
Hej, det var ju bra att det blev diagnos och behandling efter denna. Lite pessimistiskt tycker jag nog det är att tro att det skall behöva vara kvar i fyra år, det beror nog mest på hur du anpassar dig till de nya förutsättningarna. Om man missköter sig och har mycket stress och statiska belastningar läker det ju inte ut alls, om man tar hand om sig med träning, arbetsanpassning och ett "gott liv" går det fort över. Skall du inte gå i terapi om du är deppig och har det jobbigt? Det är ingen bra läkningssituation!! Exakt vilken behandling du skall ha skall du och din läkare bestämma tillsammans, det blir inte bra om det kommer från sidlinjen.
Frågeområde: 
Utbredd muskelsmärta ex. fibromyalgi, myofasciesmärta, ME

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer