Följdfråga om CRPS och försäkringsläkare

Fråga från BJ Kvinna född 1950
Frågan: 
Om CRPS kan gå tillbaka, vad händer med allt som redan är förstört i kroppen..Senor, muskler, hud, minnet, många kroppsfunktioner,eftersom sympatiska nervsystemet är inblandat är otroligt mycket i kaos i kroppen..Inte bara smärtan sprider sig utan all "förstörelse" av kroppen och dess funktioner sprider sig, både utom och inom kroppen. ..och, en fråga till, hur ska man få en försäkringsläkare att förstå att man har oerhört mycket större problem än dom med Sjögrens t ex, som får subventionerad tandvård. (Han förnekar att sådana symtom finns i CRPS.) I CRPS är smärtan och överkänslighet (det går inte alls med bedövning)mot bedövning dessutom problemet.
Frågesvar: 
De patienter jag sett som blivit väsentligt bättre efter sympaticusblockader, medicinering o.s.v. har inte haft några följdproblem. Ni får inte glömma att exempelvis minnesstörningar och trötthet inte beror på någon förstörande process, utan kan återgå till normalt igen. Ett faktum att komma i håg är också att kroppens celler hela tiden nyskapas. Jag vill inte med detta förminska betydelsen av sjukdomen och hur hårt den drabbar, men man behöver inte kasta in handduken. Det är knappast patientens sak att övertyga försäkringsläkaren, det är en sak mellan din sjukskrivande läkare och handläggaren på försäkringskassan, som är den som bestämmer i processen. Handläggaren använder sin försäkringsläkare endast som en av många informationskällor och är inte på något vis bunden till dennes åsikt. SÅ mitt råd är att etablera en god och förtroendefull kontakt med handläggaren. CRPS betyder inte i sig att man är överkänslig mot bedövningsmedel, även om sensitiseringen kan ta sig många uttryck. I själva verket är små doser av bedövningsmedel mot sympatiska nerver ofta en del av behandlingen. Om man är överkänslig måste man förstås ta till andra medel.
Frågeområde: 
Nervsmärta från sjukdom ex. diabetes, bältros, stroke

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer