Kan man kombinera olika antiepilepsimedel vid nervsmärta?

Fråga från AH Kvinna född 1944
Frågan: 
Hej! Jag är född -44 och väger litet under 80 kg. Jag är administratör. Jag har trigeminusneuralgi sen många år sedan. Jag äter 800 mg Tegretol, men det räcker inte för tillfället.Sjukdomen har varit bra nästan 2 år, men blev sämre före jul.Nu är desperat-jag kan inte tala eller äta annat än flytande. Skulle gärna vilja veta, vilka andra möjligheter det finns t ex kombination av Neurontin och Tegretol eller någon annan kombination. Jag vill inte gärna ha operation.
Frågesvar: 
Hej, det låter jobbigt, och jag kan förstå din desperation. Först och främst bör man kanske bestämma din koncentration i blodet (plasma) av det verksamma ämnet carbamezapim och jämföra med tidigare värden. Det är ju inte maxdos, även om det börjar närma sig. Man kan kombinera olika antiepileptika exempelvis de du nämner eller kanske hellre Tegretol med Lamictal. Det är en kombination som det finns vetenskapliga stöd för när det gäller trigeminusneuralgi. En artikel har nyligen publicerats i clinical journal of Pain i frågan. Observera att Du bör diskutera detta med din neurolog eller smärtläkare, det är kombinationer som går utanför det vanliga, även om de kan tänkas behövas. Jag kan visst förstå att du är tveksam till operation, men har du diskuterat detta med en neurokirurg eller specialist på nervsmärta på sistone - det kan vara värt en andra fundering
Frågeområde: 
Nervsmärta från sjukdom ex. diabetes, bältros, stroke

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer