Om webbsidorna

Patienttorget.se Vi är Sveriges största Internetforum för vårdfrågor utifrån ett patientperspektiv. Här finner man information om det mesta en patient behöver veta inför, under och efter kontakt med vården. Här kan man också berätta och fråga. Syftet med denna informationsbank och virituella mötesplats är att hjälpa och stöda patienter, anhöriga och andra intressenter som har frågor om vården. Vi vill också förmedla nyheter om vård, vårdproblematik och medicinsk forskning så att våra besökare kan bli informerade om de senaste händelserna, trenderna och rönen.

Vården är bra
Den svenska lagstiftningen har sedan länge gett landets medborgare förträffliga möjligheter till utmärkt vård till mycket låg kostnad. Denna goda vård vill vi hjälpa patienter att finna. Den svenska vården är en stor och komplicerad organisation i ständig förändring. Det kan därför ibland vara svårt att hänga med i alla nya organisationsförändringar och möjligheter. Vi hjälper till med att hitta rätt och riktig vård.

Vården kan bli ännu bättre
Ibland fungerar dessvärre inte vården som det är tänkt och då är Patienttorget.se en plats där man kan hitta information om diagnoser, behandlingar och rättigheter. På Patienttorget.se kan man också göra sin röst hörd. Vi ger en möjlighet för patienter att lyfta fram sin historia i vården. Vårt syfte är inte att enbart vara ett klagoforum för gnällspikar utan en plats där man diskuterar och debatterar vården i syfte att göra den ännu bättre. Det är mänskligt att fela och fel kommer alltid att inträffa. Men fel ska inte sopas under mattan utan lyftas fram och analyseras för att göra en bra vård ännu bättre. På Patienttorget finns möjlighet att av erfarna läkare få svar eller kommentarer gällande vårdproblematik.

En stor gemenskap
Patienttorget har också en patientförening med omkring 18 000 medlemmar som regelbundet får information och nyhetsbrev från oss. Vi har även ett digitalt diskussionsforum där medlemmar kan dela erfarenheter samt få kunskap och stöd. Vi vill vara en digital barmhärtig samarit och vi välkomnar alla intresserade att medverka i vår utveckling av en altruistiskt inriktad webbplats med unik profil.

Professionalitet
Vi har självfallet medicinskt kompetenta experter som garanterar vår professionalitet på området. Vår främste rådgivare och medarbetare är smärtläkare Björn Bragée, känd för TV:s ”Arga doktorn”-program och sin gärning för att hjälpa patienter som inte fått den vård de har rätt till. Han är också en ivrig vårddebattör som framträder i många olika sammanhang. Björn Bragée har också framgångsrikt drivit flera kliniker med inriktning mot smärtproblematik och rehabilitering. Björns senaste projekt är en rehabklinik inom ramen för landstingets nya vårdvalsmöjligheter. Klinikens inriktning är att erbjuda människor en ny unik väg tillbaka till fungerande vardag och yrkesliv.

 

Ansvar och ägande

Medicinskt ansvarig för sidorna är dr Björn Bragée, spec i smärtlindring och spec i anestesi och intensivvård, leg.läkare. Juridisk ägare är 556582-4322 Bragee Medect AB, Karlavägen 100, 115 26 Stockholm, tel 08 545 888 75

 

 

 

 

Dela med dig! Dela med dig!

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 26321 medlemmar!
Senaste är:

jeannehayworth1

yukikoborges482049

melbamiddleton2

ilenehqa1690376576

scotmullins16599961

indirasholl258741

jewelhess769997...

renatoledbetter724

Deckardnuro

FalkKa

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer