Opererad i knäna och blir ej bra av morfin...

Fråga från LD Kvinna född 1954
Frågan: 
Jag är opererad flera gånger i knäna efter en skada. Har efter operationerna utvecklat ett kroniskt smärttillstånd enligt läkarna. I dag var jag till ännu en ortoped för att få någon hjälp, eftersom jag har sån fruktansvärd smärta och måste använda käppar samt rullstol vid längre sträcka. Vore det inte för min ohyggliga smärta skulle ortopeden sätta in helprotes på mig, men i mitt tillstånd vill han inte riskera att det blir värre. Alltså måste jag ha det så här resten av livet. Har ätit metadon i fyra år, eftersom det är det enda som hjälper mig. Min fråga är; finns det inget hopp för mig? Går det inte att göra något till min hjälp? Jag mår så innerligt dåligt även psykiskt på grund av detta.
Frågesvar: 
Det framgår inte om du varit hos neurolog eller smärtläkare, man kan nämligen inte utesluta att det finns inslag av nervsmärta, och därmed också möjligheter till annan typ av behandling. Det brukar bland annat visa sig i känselstörningar i området. Jag kan i och för sig förstå den tvekan man känner inför att med kirurgi hamna i en än värre situation, upprepad kirurgi vid smärta har en tendens att förvärra läget. Det verkar som om morfinliknande läkemedel hjälper dig, det är väl i sig ett hopp. Smärta föder smärta, och om man kan få lindring under en längre tid kan denna tråkiga spiral vändas. Så svaret är att man bör utvärdera detta på en smärtspecialistklinik i ditt hemlandsting. Och glöm inte att kroniskt aldrig betyder obotbart, endast att det funnits en längre tid. Jag är den siste att ta hoppet från någon patient, då man ödmjukt fått se otroliga lindringar även i fall som betraktats som hopplösa.
Frågeområde: 
Akut smärta pga skada eller sjukdom

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer