No Avatar
on
Asil99
Skandalkassan eller.... vad???

Hej, jag fick en stroke för ca 3 år sedan, då allt föll bort, rörlighet i framförallt vänster men även i höger sidan, tal mm. Opererades i Uppsala och låg där ett bra tag. Sedan vidare till Falu Lass. för rehabilitering, med rullstol och senare med rullator som hjälpmedel. Detta tog såklart på krafterna men efter ca 1 ½ år var jag redo att börja arb. träna på mitt nuvarande jobb. Detta har jag gjort med kontinuerliga stegringar i arb.tid. Har uppenbarligen haft tur då jag efter hårda prövningar är nästintill tillbaka till mitt tidigare leverne. Hela tiden har jag haft olika delmål och har nu nått hyfsat långt i både kropp och knopp. När det gäller arbetet så har jag gått från att arb.träna i små mängder till att nu ha hamnat på  75 % förvärvsarb. Personligen känner jag att denna omfattning är vad jag mäktar med. Samtidigt är jag jätte stolt över att jag har nått dig jag är idag. 

 

Men nu till min fråga; detta med hjärntrötthet som har tillkommit i och med hjärnblödningen är ju något jag har förstått att jag får dras med livet ut. Hur förklara man detta för Försäkringskassan på bästa sätt? Har nämligen, efter samråd med min läkare, arbetsgivare, arbetsteurapet samt den kontaktperson jag har haft sedan dag 1 på Försäkringskassan ansökt om sjukersättning för de resterande 25 %. Nu verkar det som att jag får avslag på denna ansökan, (som baseras på 2 st. telefonintervjuer med mig), trots att samtliga var överens på det senaste avstämningsmötet vi hade... suck. Till saken hör också att min kontaktperson som jag har haft på F.K. inte är samma person som har hand om ansökan om sjukersättningen.

Det är så himla trist att känna denna misstänksamhet från FK efter det helvete som jag har genomlevt, och inte bara jag utan mina anhöriga. Det galnaste jag har hört att jag ska ställa mig till Arbetsförmedlingens förfogande trots att jag har en fast tjänst på mitt nuvarande arbete, höll ju på att gå i taket när han sa det. Vem 17 lämnar sin fasta tjänst för att söka/prova ett nytt jobb som passar handläggaren F.K., då han tror att jag på en annan arbetsplats kan fixa att arbeta heltid. Till saken hör också att min sista ansökan om sjukersättning legat i Mora, dvs hamnat fel, vilket han förklarade för mig att: "-Så kan det gå ibland". När jag frågade om jag skulle få lida för det så svarade han "-Ja, så blir det nog, tyvärr". Så detta innebär att min sjukskrivning som gick ut 30/3 inte kan förnyas då jag inte når min läkare, då han har slutat på Falus Lass. Jag ska alltså nästa vecka besöka  Arbetsförmedlingen och skriva in mig på något åtgärdsprogram.

 

Alltså, i min värld känns detta helt galet. Har man någon rättighet som f.d. patient eller klient som det så fint heter?

Mottar gladligen tips och idéer hur jag kan gå tillväga :)

 

Mvh

Asil99

 

 

Dr Björn Bragée
Du behöver intyg från neuropsykolog

Hej, för att styrka detta behöver du ett utlåtande. Det kan förstås skrivas av din ordinarie läkare, men det är säkert en fördel på Försäkringskassan om det utfärdas av en psykolog, spec på bedömning av neuropsykologi. Alternativt kan en psykiater intyga det.

 

Tyvärr, eller dess bättre, hur man nu ser på det är det viktigare med papper än med telefonsamtal för försäkringskassan. Om det nu begåtts ett formfel, som att papperen sänts fel, skall processen inte lida av det, försäkringskassan kan inte säga "sånt händer". Föreslår att du ber att få kopia på dina papper på FK, så du vet vad grunden för beslutet är.

Smärtläkare, spec i smärtlindring och anestesi. Verksamhetschef vid Smärtkliniken Bragée. Ansvarig för Portalen Bragee.se med SmärtGuiden.

Asil99
Sv. Skandalkassan eller.... vad???
Hej och tack snälla för snabbt svar :)
 
Ja, du har nog rätt där eftersom jag i samband med att jag fick brevet fr. F.K. tog kontakt med först arbetsteurapeten som tog upp mitt dilemma på deras patientkonferen. Utifrån det så kommer kuratorn som är med i teamet ta kontakt med mig. Jag försökte samtidigt tala om att ja inte har fått något beslut - avslag än utan det jag har fått är mer en indikation på hur dom kommer att bedöma mitt ärende, d.v.s. avslå ansökan utifrån de hanldingar som nu finns.
 
Jag har redan skickat en inlaga med synpunkter till F.K. om varför jag har ansökt om detta (sjukersättning på 25 %). Men tycker samtidigt det är fasansfullt att detta måste läggas på mig som f.d. patient. Guskelov har jag förmåga att både tala och uttrycka mig i skrift. Har även en förstående arbetsgivare som också har intygat att jag, som det ser ut just nu, för min del inte kan arbeta 100 % utan att 75 % förvärsarbete är mest lämpligt som. 
 
Men är det så att F.K. kan begära att en f.d. strokepatient ska ut och arbeta heltid, är det vanligt?
Och är det vanligt att man blir förhörd av den utredare som ska lämna min utredning vidare till rimlighetsnämnden?
 
Det tristaste är att jag känner mig så himla kränkt när det tidigare har handlat om hur "duktig" man är på att återerövra sitt tidigare liv.
 
Tack för att du lyssnar :)
 
Må gott // Asil99   

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 30052 medlemmar!
Senaste är:

ariannem41531978993

rfobudhramrodol

MrsMik

rosariocimitiere94

kathireveley24700

loribeale56112503215

finlaymaloney00

vthbrigette0244

chiaix560632926

staceybrim7353745

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer