Smärta efter diskbråcksoperation

Fråga från UB Kvinna född 1962
Frågan: 
Har efter diskbråcksoperation för 5 månader sedan fått mer värk i höft och hö ben. Det har konstaterats ärrbildning runt nervrot på S1. Gör jag ingenting så känns det ganska bra, men vid alla vardagliga sysslor såökar smärtan. Kommer jag alltid att få ha den här smärtan eller är det något som avtar med tiden? Går det att operara igen? Äter Tramadol och panodil mot smärtan, har provat med TNS men det har inte fungerat. Har haft smärta i ett år nu.
Frågesvar: 
Det är en inte alldeles ovanlig komplikation till ryggoperationer. Man är restriktiv med att försöka operera igen när det uppstått ärrbildning även om det g å r , för ärrbildning är en tendens som så att säga består, och en del patienter hamnar ur askan i elden. Dock - det kan läka, likaväl som smärtan av diskbråck avtar med tiden. Du har endast testat rent smärtstillande medel vad som framgår, men det kan också finnas inflammatoriska inslag, och det är ju nåt att diskutera med läkarna. Smärtan är ju förmodligen delvis neurogen (se avsnittet smärtanalys) och det gör att patienter med kvarstående smärta efter operationer (failed back) kanske skall möta smärtläkare eller efter några månader för att möjligen också testa de särskilda läkemedel som använts vid den typen av smärta, om nu inte behandlande läkare vill fortsätt med uppföljning och utvärdering.
Frågeområde: 
Nervsmärta från skada ex. diskbråck, operation

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer