Vad gör man när man är desperat i Fibromyalgin

Fråga från MA Kvinna född 1961
Frågan: 
Jag är verkligen desperat. Ingting har hjälpt, jag har otroligt ont, och har haft fibromyalgi sedan 7 år, halvtidssjukskriven. Nu har jag fått bedövningsmedel i musklerna, och min doktor säger jag skall vila 1 minut var 50 minut, det hjälper inte.
Frågesvar: 
Hej, det verkar i alla fall som du har en läkare som både bryr sig och ger dig behandlingar, ingen dålig utgångspunkt. Fibromyalgi är en utomordentligt jobbig sjukdom att ha, och först och främst behöver du säkerligen ha regelbunden medicinering, jag skriver en del under diagnosen vad som kan gälla. De här triggerpunktsblockerna hjälper en del, men inte alla. Det finns en hel del nya rön om sjukdomen, och förmodligen är det nya läkemedel framme inom en femårsperiod, men det är väl en oöverstiglig period att se framför sig när man har så ont som du. Tyvärr finns det inte någon trollstav att ta fram, någon ny revolutionerande behandling eller läkemedel. Det som gäller är att anpassa livet till de nya förutsättningarna, ha så lite stress, statisk ansträngning och ensidighet som möjligt. Mitt förslag är också att du går med i patientföreningen, och också är med i mailinglista, så får du mycket tips och stöd av dina medsystrar. Vad du kan göra akut är är värme/avslappning och om du lärt dig någon teknik för självhypnos är det en sån där akut behandling man kan göra själv, även en onsdag kväll.
Frågeområde: 
Utbredd muskelsmärta ex. fibromyalgi, myofasciesmärta, ME

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer