Löparknä Övningar

Om du upplever smärta vid löpträning så kanske det är så att du har drabbats av löparknä. Bra råd av en naprapat hittar ser du nedan.

Löparknä övningar som man kan göra är olika former av stretching. Löparknä kan bero på att du har ett tajt iliotibial band. Du kan sträcka ut denna genom att korsa höger ben framför vänster ben. Böj över åt vänster med händerna ihop och försöka nå ner till tårna. Sedan så håller du kvar i 10 till 20 sekunder och upprepar detta cirka 5-10 gånger. Du kan även se denna övning här

Ett sätt att bli av med löparknä är att träna musklerna runt höften. Det kan man genom att testa att göra sidoplankan. Övningen går till på så sätt att du ligger på sidan och vilar på ena underarmen och på utsidan av ena foten. Spänn kroppen så att du blir stel som en pinne och håll den ställningen.

Det finns även en övning som kallas för en liggande hamstring stretching. Se till att ligga på ryggen, med benen utsträckta och rak rygg. Håll sedan nivån på höfterna och nedre delen av ryggen ner på golvet. Böj ditt högra knä mot bröstet samtidigt som du håller kvar ditt vänstra ben rakt på golvet. Räta sakta ut höger knä, ta tag i baksidan av benet med båda händerna. Ta sedan och dra ditt ben mot dig, försiktigt och håll samtidigt kvar höften mot golvet. Anas, håll 1+-30 sekunder och upprepa sedan andra sidan.