Tennisarmbåge Övningar

Det finns en del bra övningar att göra om man drabbats av tennisarmbåge. Många gånger kan det lindra genom att man strechar. En bra stretchövning hittar du nedan

En annan övning är att du böjer handleden med handflatan inåt. Stretchingen ska kännas av på det onda stället vilket då är utsidan av själva armbågen. När du böjer handleden med handflatan inåt så se då till att hålla positionen med den andra handen och samtidigt sträcka ut armen för att det ska kunna stretchas maximalt. Det ska inte göra ont, men det ska kännas. Håll kvar i cirka 30 sekunder, slappna av och sedan upprepa igen tre gånger.

Det finns även bra rehab övningar på som du kan utföra i videon nedan.

Det finns också en övning som är med en plastdunk på 5 liter. Denna dunk kan du fylla med 1 till 2 liter vatten. Sedan ska du hålla dunken med den arm du har ont i. Du kan stödja underarmen på en stol. Handleden ska vara fri och axel och överarm avspänd. Sedan sänker du dunken långsamt i 5 sekunder med hjälp av handleden. Sedan lyfter du i en sekund till startläge, repetera 15 gånger, vila sedan 60 sekunder och gör åter igen samma sak 15 gånger.  Detta är bra att göra en gång om dagen, i tre månader och du kan öka på dunkens vikt genom att fylla på mer vatten. Öka successivt med någon deciliter per vecka.