10 år utan MR.

Fråga från HE Kvinna född 1969
Frågan: 
Jag ska fatta mig kort. Jag lyfte en patieten på mitt arbete för 10 år sedan och fick jätteont i vä sida av bäckenet/ländryggen. Efter fick jag sluta mitt jobb som USK och blev läkarsekreterare. Har haft under det här 10 år endast gjort en slät-rtg, se ovan. Jag har haft ont i 10 års tid, till en början var den mest rörelserrelaterad, fick ont när jag gick för myckte, städade. Kunde ibland bli smärtfri med bl a hos sjukgymnast. Nu har värken ändrat karaktär. Jag har nu ont mest hela tiden, stel, molande. Har domningskänsla i armarna och en hel del annat. Min husäkare har under de här 10 åren bara skrivit ut tabl och det är det som håller mig igång. Skulle inte klara att arbeta om jag inte fick den lättnaden som tabl ger. Nu till frågan. Jag har sedan 6 år ryckningar i vä sida av kroppen, hela kroppshalvan hoppar till och det är relaterat till hur ont jag har. Ryckningar kommer när jag ligger och slappnar av, hela vä sida rycker så att ben och arm hoppar, de lyfter från underlaget en 10 cm och sedan ner igen. Kraftiga ryckningar, räcker med att jag tar ett djupt andetag så kommer dem. Ingen läkare som jag har talat med har sett något liknande, inte heller min sjukgymnast. Vad kan det vara? Är utredd med EEG som inte visade någonting men jag låg och ryckte konstant under hela undersökningen. Svaret jag fick då, för sex år sedan att det var smärtrelaterat och att jag skulle fortsätta med sjukgymnastik så gick det säkert över. Smärtspecialist om jag var hos i maj i år kunde inte behandla mig för jag har ju ingen diagnos, fick en remiss till neurolog som jag ska till i aug. Fråga1, vad kan ryckningar var för något, jag har väldans svårt att sova pga av dem och smärtan blir ju inte mindre av att jag inte kan slappna av för då kommer ryckningar. Fråga2 Varför kan man inte undersöka mig med en MR? Jag har bett om det 100 ggr men ingen vill genomför det. Fråga3 Hur ska jag bli av med min smärta, som jag vet skulle bli mindre om jag fick adekvat smärtlindring
Frågesvar: 
1. Det låter som typiskt smärt- och stressutlösta lokala muskelkramper, och är inte alls ovanligt bland dem med långvarig smärta och spänning. Ofarligt med obehagligt. 2. Det förstår jag inte heller, man kan vara frikostig med en så ofarlig och lysande informativ undersökning. 3. DET VAR tiotusenkronorsfrågan, det. I första hand måste du bedömas av smärtspecialist, efter 10 år är det mer än rimligt.Det går omöjligt att ställa diagnos på Internet. De behandlingar du genomgått är väl i och för sig adekvata, men du bör ju ha en diagnos som du själv förstår och känner dig hemma med.
Frågeområde: 
Utbredd muskelsmärta ex. fibromyalgi, myofasciesmärta, ME

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 26324 medlemmar!
Senaste är:

ebonyferrari717849

MashaLib

ingeborgvillarreal1

jeannehayworth1

yukikoborges482049

melbamiddleton2

ilenehqa1690376576

scotmullins16599961

indirasholl258741

jewelhess769997...

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer