Följdfråga om medicin och värk

Fråga från PJ Kvinna född 1967
Frågan: 
Tack för svar. Har bet in 100 kr. Är undersökt har bra värden. Ingen förhöjd sänka som vid polymyalgia då jag hade 190. Av doktorn har jag fått recept på dessa två nämnda preparat Orudis o. Naproxen. Min gode doktor kan inte svara mig på varför jag har ont i nämnda kroppsdelar. Det är därför jag ställer frågan såhär. Däremot förbryllar uppenbarligen den växlande febern. Om jag istället frågar Er såhär. Finns det något annat smärtstillande jag kan ta som gör att jag kan röra mig obehindrat under dagtid. Har inte tid att ha så här ont.
Frågesvar: 
Hej igen, i princip skiljer sig de antiinflammatoriska medlen med i fråga om biverkningar än om effekt, s.v.s. att du och din gode doktor mer skall fundera över dosering än över byte till annan antinflammatorisk medicin. Att de fungerar över dagen visar ju att de har effekt. Orudis retard är avsedd för mycket långvarig och stadig smärta som artros och reumatism. Du skriver en sak som oroar en gammal smärtdoktor, och det är att du inte har tid att vara sjuk. Hur är det med stress och påslag, man måste ta sig tid - inte att vara sjuk - men att bli frisk. Några råd om mediciner kan man inte ge utan undersökning, så det får du och din gode doktor resonera om. Det finns ett stort antal diagnoser som kan gälla, och om nu febern är påtaglig och objektiv (termometer och 38 grader) är det nog all anledning att åter söka vården. Jag vill alltså inte ge konkreta råd om medicinering - men kan konstatera att de mediciner du har inte i egentlig mening är smärtstillande, utan antiinflammatoriska (vilket i sin tur kan ge smärtlindring förstås).
Frågeområde: 
Utbredd muskelsmärta ex. fibromyalgi, myofasciesmärta, ME

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 32339 medlemmar!
Senaste är:

kibGoria

brianneuuz704679

SandyPit

wendihildreth74859

rodneymatheson23

ritaLok

joanne09488795513

vanessakohlmeier16

maynardstoddard752

vontindale75407

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer