Patienternas främsta makthavare

Anne Carlsson

Anne Carlsson är enligt Dagens Medicin patienternas främsta makthavare. Ett epitet som tagit henne till plats 42 av 100 viktiga makthavare inom vården. Dagens Medicin har idag släppt sin maktlista för Svensk Hälso- och Sjukvård. Reumatikerförbundets ordförande klättrar på listan.

- Det känns verkligen hedrande att ha avancerat från de 100 mäktigaste till de 50 mäktigaste i vården med plats 42, säger Anne Carlsson i ett pressmeddelande.

- Placeringen visar också att Reumatikerförbundets påverkansarbete har gett resultat, säger Anne Carlsson.

Reumatikerförbundet arbetar strategiskt för att alla Sveriges cirka en miljon reumatiker ska leva ett bra liv och att reumatismens gåta ska få en lösning.

Beryl Svanberg, förste vice ordförande i Reumatikerförbundet säger att Anne Carlsson alltid har medlemmarnas bästa framför ögonen.

- Anne lägger hela sin själ i opinionsarbetet. Det är beundransvärt, säger Svanberg.

Dagens Medicins motivering:

"Är patienternas främsta makthavare. Trots att hon egentligen bara före­träder en patientgrupp har hon blivit en inofficiell patientombudsman. Syns och hörs överallt och pratar så att folk förstår. Vissa kritiserar att hon tar på sig rollen som talesperson för grupper hon inte vet så mycket om. Men ingen tvivlar på att hon har makt och inflytande över svensk sjukvård."

Dela med dig! Dela med dig!

Välkommen logga in

Populära artiklar

 

Upptäkt kan bota diabetes 2

Forskare har upptäckt en helt ny signalväg i muskelceller som med god sannolikhet kan användas för att hitta en ny sorts mediciner mot typ 2 diabetes.
Läs mer

 

Dold ryggsjukdom lyfts fram

Personer som lider av inflammatorisk ryggsjukdom har en betydligt större sjukdomsbörda än vad man tidigare trott. Det visar en ny svensk studie.
Läs mer

 

Patenternas makthavare nr 1

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson är patienternas främsta makthavare.
Läs mer

 

Helt ny cancerbehandling

Ett forskarlag från fem svenska universitet har hittat ett helt nytt sätt att behandla cancer.
Läs mer

 

Gilla oss på Facebook

Nya medlemmar

Som medlem får erbjudanden om exempelvis utbildningar, förhandsinformation och nyhetsbrev. Det är gratis och har inga förpliktelser, och du bidrar till att göra patienternas röst hörd!

Vi har nu 19581 medlemmar!
Senaste är:

trollet1

Cazandra bus

Dags igen

Reza

Faggan

Mariella

lenakeren

spider

Ge aldrig Upp

194812

Nytt och Notiser

 

Mer tid för patienten i England

En ny jämförelse visar att svenska läkare lägger ner dubbelt så mycket av sin arbetsdag på administrativt arbete som sina kolleger i England.
Läs mer

 

Tro på forskningspatient.se

En projektrapport rörande kliniska prövningar framhåller webbplatsen forskningspatient.se som en viktig del för att lösa problemet med att få fram fler patienter till kliniska studier.
Läs mer

 

Lovar snabb cancerbehandling

24 socialdemokrater lovar högst fyra veckors väntan på canceroperation om de vinner valet.
Läs mer

 

Vaccin mot diabetes typ 1?

Flera forskare och företag arbetar just nu för att framställa ett vaccin mot diabetes typ 1. Kan det bli verklighet inom kort?
Läs mer

 

Rehabiliteringsträdgård hjälper

Naturunderstödd rehabilitering i rehabiliteringsträdgård har visat sig vara en bra och stödjande miljö för människor som drabbats av stressrelaterade sjukdomar.
Läs mer

 

Förbättrad klagomålshantering

Regeringen vill tillsätta en utredare som ska se över hanteringen av klagomål mot hälso- och sjukvården. Målet är att göra hanteringen av dessa ärenden enklare, effektivare och mer ändamålsenlig.
Läs mer

 

VÅRT NYHETSBREV (högst 1 g/månad)

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra vänner

Vi stöder....

Annonser

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.

Feldenkrais kan hjälpa dig

Övningar du kan göra själv

Moshe Feldenkrais har blivit känd som skapare av en metod som hjälper kroppen att återfå sin fysiologiska förmåga med anpassade övningar. Vi har samlat några övningar som du kan göra för att träna och utvärdera denna fina metod mot smärta, oro och spänning.
Läs mer

Annons

Hitta smärtklinik

Lista över alla smärtenheter

Vi presenterar den första kompletta listan med 244 svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar.
Läs mer